Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

A homeopátiás szerek előállítása

A homeopátiás szerek előállítása
herstellung-homoeopathie-remedia.jpg

Üzemünkben a homeopátiás gyógyszerkészítményeket a HAB 2018-as homeopátiás gyógyszerkönyv és az Organon V. és VI. kiadása alapján állítjuk elő, ez utóbbi referenciaként szolgál a Q potenciákhoz.

A többféle szakirodalmi forrás követésének oka az, hogy Hahnemann hatásos és megbízható gyógyszereit nem lehet kizárólag a HAB 2018 gyógyszerkönyv szabályai alapján elkészíteni.

Ennek fő oka az, hogy ebből a gyógyszerkönyvből hiányzik a friss növények eldörzsölésére vonatkozó szabályozás. A 7. szabály („Hígítások előállítása folyékony anyagokból”) nem szabályozza ezt kielégítően, mivel itt a dörzslemények előállításához őstinktúrákat vagy folyékony gyógyászati alapanyagokat (azaz csak alkoholos kivonatokat) visznek fel laktózra és csak összekeverik.

Az AMG (osztrák Gyógyszertörvény) szerint törzskönyvezett (általánosan forgalmazható) gyógyszerek esetében a HAB 2018 hivatalos gyógyszerkönyvének módszereit alkalmazzuk. A vényre kiadott magisztrális készítmények esetében az Organon 5. és 6. számú kiadását, valamint a Hahnemann „Krónikus betegségek” című könyvében leírtakat követjük.

 

Homeopátiás potenciák

A homeopátiás gyógyszerkészítmények előállítása során elvégzett hígítási és rázási lépéseket potenciálásnak nevezzük. A homeopátiában a különböző potenciák (latinul potens = erős, erőteljes, hatékony) a homeopátiás gyógyszer „erősségi fokát”, „koncentrációját” jelzik. Még ha paradox módon is hangzik, a homeopátiás gyógyszerek annál erősebb hatásúak, minél hígabbak. 

 

Homeopátiás gyógyszerkészletünk a következő potenciasorokat tartalmazza:

Range Legmagasabb elérhető potencia Kiszerelés Módszer Szakirodalom
D-potenciák D200 Golyócska/Hígítás Kézi/többüveges HAB 2018
C-potenciák C200 Golyócska/Hígítás Kézi/többüveges HAB 2018
LM-potenciák LM120 Golyócska/Hígítás kézi HAB 2018
Q-potenciák Q30 Hígítás kézi Organon 6
C-potenciák
(C3-as trituráció)
C200 Golyócska/Hígítás Kézi/többüveges Organon 5
K-potenciák 50MK Golyócska gépi/együveges Salvator Apotheke gyógyszertár
FC-potenciák FC100M Golyócska gépi/együveges Salvator Apotheke gyógyszertár