Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

C-potencia

Mik a C potenciálok?
c-potenzen-globuli.jpg

A C-potencia név a centimális potencia rövidítése és magában foglalja a homeopátiás gyógyszer hígítását. A közepes potenciálokat 1: 100 arányban hígítjuk.

 

C potenciál előállítása

A C potenciálokat több ampulla módszerrel állítják elő, ami azt jelenti, hogy a gyógyszer dinamizálására használt fiolát minden előállítási lépés után eldobnak. A Remedia során minden C-potenciált kézzel 1: 100 arányban szuszpendálnak 10 erős ütéssel egy elasztikus testen, vagy az eredeti anyagot laktózzal megőrölve.

Egyszerű szavakkal:
1 csepp anyakivonatot és 99 csepp vizet / alkoholt tízszer szívunk fel.
A keverék 1 cseppjét extraháljuk, egy új és fel nem használt üvegpalackba öntjük, 99 csepp vízzel / alkohollal hígítjuk és tízszer szuszpendáljuk (= dinamizáljuk) => C2
A keverék 1 cseppjét extraháljuk, egy új és fel nem használt üvegpalackba öntjük, 99 csepp vízzel / alkohollal hígítjuk és tízszer szuszpendáljuk (= dinamizáljuk) => C3
Ezt az eljárást annyiszor megismételik, amennyire szükséges a kívánt hatékonysági szint eléréséhez.

A hígítást ezután nedves pelletek megnedvesítésére használják, és ezáltal a hatóanyagokat átviszik a cukorpelletekbe. A gömbök előállításához 3. méretű (a HAB-ban leírt) szacharózpelletet használunk. Ez kb. 120 pellet / gramm.

 

C3 eldörzsölés (C3 trit.)

C potenciálok előállításakor a C6-ig terjedő potenciumokat általában triturálás útján erősítik, majd ezt követően a folyadékok potencírozódnak. C3-Trit-lel. a folyékony potencírozás már a C3-on kezdődik.