Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Fluxiós potenciák

Homeopátiás fluxiós potenciák (FC potenciák) előállítása
fluxion_gesamtanlage4.jpg

1995 óta – Európában egyedülállóan – folyamatosan előállítunk a Fincke-elv szerinti fluxiós potenciákat egy saját fejlesztésű rendszer segítségével.
Ennek a potenciálási módszernek a lényege az energia gépi bevitele keverőrudak segítségével egy folyamatosan áramló gyógyszeres hordozó közegbe – ez az elv már 150 éve ismert és alkalmazott.

fluxion_gesamtanlage2.jpg

Berendezésünk felépítésekor a következő döntő fontosságú szempontokat vettük figyelembe: 

Az összes hagyományos fluxiós potenciálási módszer közös ismérve, hogy egyidejűleg két műveletet hajtanak végre: egy nem pontosan nyomon követhető hígítást, a hígítószer folyamatos áramoltatásával (Fincke, Lock) és egy kevésbé intenzív dinamizálást (ütve-rázás, turbulencia létrehozása csepegtetéssel, keverőmozgás...).

Alapvető fontosságúnak tűnt számunkra, hogy először is a hígítási lépések számát és arányát pontosan mérhetővé és reprodukálhatóvá tegyük, másodsorban pedig az, hogy a dinamizálást a lehető legintenzívebbé tegyük.

flux_wasser_270x146.jpg

A gyógyszer intenzív mechanikai hatásnak van kitéve egy „dinamizáló edényben”. Az energiabehatást egy üvegrúd, a gyógyszeroldatban történő forgó mozgása (3000 fordulat/perc) eredményezi, miközben a gyógyszerhordozó folyadék folyamatosan áramlik az edénybe, ami által az oldat folyamatosan hígul.

Gyógyszerhordozó folyadékként fordított oszmózis elv alapján megtisztított víz szolgál.

 

Az FC potenciák és a K potenciák közötti különbség

A fő különbség a Korsakoff-potenciához képest az, hogy a hígítás és az energiabevitel más módon történik. A Korsakoff-potencia esetében az üvegcsét lépésenként töltik meg és ürítik ki (az FC potenciánál ez folyamatosan történik), a dinamizálás pedig nem keveréssel, hanem ütéssel megy végbe.

Közös a két módszerben, hogy egyetlen üveget használnak a teljes potenciálási művelet alatt.

 

A potenciasor a következőképpen alakul:

Potenciafok Módszer Trituráció/Hígítás Hordozó Dinamizálás
C1, C2, C3 kézi Trituration Laktóz Kézi, 1 óra
C4 kézi Hígítás Víz 10 ütve-rázás
C5 - C29 kézi Hígítás Alkohol 10 ütve-rázás
C 30 kézi Hígítás Víz 10 ütve-rázás
FC 500-100.000 kézi Hígítás Víz Forgás (3000 fordulat/perc)

Ezzel a készülékkel egy perc alatt kb. 20 potenciafokot, illetve 24 órás üzemelés alatt kb. 28 000 potenciafokot lehet elérni, (vö. LOCK előírása: 24h – 432 000).

A fluxiós potenciákat nem említik egyetlen európai gyógyszerkönyvben sem, így csak a homeopata orvos által írt magisztrális vény alapján szerezhetők be.

A gyógyszerek neve:

„Belladonna FC1M“

a következőt jelenti:

„Belladonna, folyamatos áramlás, a potenciáló üvegcse tartalma 1000-szer halad át (folyamatos eljárás)“

 

Read: "Cancer and Homeopahty"