Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Homeopátiás dörzslemények előállítása

Homeopátiás dörzslemények előállítása
remedia-frischpflanzverreibungen.jpg

Centezimális (százas hígítású) dörzslemény (C trituráció) előállításakor először lemérjük a gyógyszeralapanyagot, majd ezt követően előkészítjük a 99-szeres mennyiségű laktózt. Ezután a laktóz egyharmad részét egy steril porcelán dörzsmozsárba tesszük, majd egy mozsártörő segítségével egyenletesen eldörzsöljük. Így a porcelán dörzsmozsár pórusait „eltömítjük” a laktózzal, és ezzel megakadályozzuk, hogy a gyógyszeralapanyagból bármennyi is lerakódjon a dörzsmozsár felületén, és ezáltal kimaradjon a dörzsleményből.

Ezután adjuk hozzá a gyógyszeralapanyagot és 6 percen át intenzíven eldörzsöljük. Az eldörzsölés után egy ugyancsak steril porcelán spatulával lekaparjuk az őrleményt a dörzsmozsár faláról. 

Ha az egész növényt felhasználjuk az előállításhoz, akkor ezt először 1:1 arányban homogenizáljuk a laktózzal, majd ebből a keverékből 2 részt 98 rész laktózzal potenciálunk, a fent említett módon.
A tapasztalat alapján egy kb.12 cm átmérőjű dörzsmozsár esetében a laktóz ideális összmennyisége 8 gramm, ezért laboratóriumunkban nem állítunk elő ennél nagyobb mennyiségű dörzsleményt.

Majd újra 6 perc dörzsölés és 4 perc lekaparás következik. Az első egyharmad rész eldörzsölése után, hozzáadjuk a laktóz második harmadát, majd a folyamat kezdődik elölről: 6 perc dörzsölés, 4 perc lekaparás, 6 perc dörzsölés, 4 perc lekaparás. Ezután újabb 20 perc dörzsölés következik a fentiekben leírtak szerint, és így pontosan 1 órás munkafolyamat után zárul le a C1-es trituráció előállítása.

A dörzsleményeket kizárólag kézi eljárással készítjük, mert ez lényegesen jobb minőségű gyógyszert eredményez.

A dörzslemények előállításához nem használunk gépeket.
Gépek használata esetén a lekaparóról (bükkfa vagy latex) jelentős mennyiségű anyag kerülne bele a dörzsleménybe, ezenkívül az ilyen gépek hajlamosak „odasütni” az dörzsleményt a dörzsmozsár falához

 

C3 – dörzslemények friss növényből (C3-as trituráció)

Az Organon 6. kiadásának 270 §-ban található a friss növényi dörzslemények elkészítésének leírása, amelyeknek számos fontos előnye van az őstinktúrával szemben:

  • Mivel nem tartalmaznak vizet, lényegesen hosszabb ideig eltarthatók.
  • Az ÖSSZES hatóanyagot tartalmazzák.
  • A dörzslemények esetében lényegesen nagyobb az energiaráfordítás vagy -bevitel, mint az őstinktúra előállításánál.

Ezek az érvek is alátámasztják a C potenciasor C3-as trituráció alapján történő potenciálását, mivel ez az eljárás egyértelműen megbízható és erősebb hatású gyógyszereket eredményez.

Személyes beszélgetésünk alkalmával Massimo Mangialavori beszámolt arról, hogy a C3-as triturációs C potenciák alkalmazása óta 30%-kal javult sikeres kezeléseinek aránya.