Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

K-Potenciak

Korsakovian Potentizer
K-Gesamtanlage.jpg

A K potencia meghatározása

A Korsakoff-módszer szerint előállított homeopátiás gyógyszereket K potenciájúnak nevezzük. Ezeket a gyógyszereket egypoharas módszerrel, potenciálógéppel állítják elő. Az ily módon előállított szereket speciálisan jelölik, például az „Arnica 200K” olyan Arnica C200-as gyógyszer, amelyet Korsakoff-módszerrel készítettek. 

 

A K potenciák alkalmazása

A klasszikus homeopátiában általában C200-ig terjedő potenciákat alkalmaznak. A gyógyszerhatás ilyen mélységével mind az akut, mind pedig a krónikus betegségfolyamatok befolyásolhatók. Súlyos, krónikus betegségeknél a C200 -as potenciánál sokkal magasabb potenciák szükségesek, ezeket azonban kézi úton már nem lehet előállítani, mert az előállítás a hosszas időtartam miatt nagyon magas költséggel járna.

 

K potenciák előállítása  a Korsakoff-potenciálógéppel

Amikor a Korsakoff-módszer szerinti magas potenciákra van szükség, laboratóriumunk egy pneumatikus berendezés segítségével végzi el az érzékeny potenciálási folyamatot. A berendezés központi eleme egy pneumatikus izom (kontrakciós henger), amely a gyógyszerek kézi ütve-rázását szimulálja. „A fejlesztés során a legfontosabb kritérium az volt, hogy tilos erős elektromos teret létrehozni. Ezenkívül fontos szempont volt, hogy az effektív munka garantált legyen, a potenciálási folyamat megtörténjen, olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Ehhez a pneumatikus izom az ideális megoldás”, állítja a tervező.

Egy izom-összehúzódás ciklusideje negyed másodperc, percenként tehát kereken 250-szer húzódik össze az izom. Ez a potenciálás során abban nyilvánul meg, hogy a mechanikai energiát állandó ütemben viszi be az oldatba. Természetesen az emberek hamar elérik a korlátaikat, és egy idő után fellép a fáradság. Az ütés intenzitása megmutatja, hogy mennyi erő szabadul fel a potenciálás során: egy emberi sérüléssel járó autobalesetnél a gyorsulás kb. 40 g, a kézi potenciálás során a laboratóriumban kb. 40–80 g-s értéket lehet elérni, ezzel szemben a gép 500 g-s gyorsulást ér el.

 

Pneumatikus potenciálás

A gép a potenciálás minden szakaszát sűrített levegő segítségével végzi el. A modulokból felépített berendezésben négyes csoportokba osztva helyezkednek el az üvegcsék. Egy pneumatikus „izom” forgó mozgást hoz létre, amely egy kart kb. 30 fokban gyorsan fel-le mozgat. A kar végén helyezkednek el az üvegcsék egy kazettában, amely a mozgás által tízszer egy szilárd alapzathoz csapódik. A potenciálás során megtörténik az üvegcsékben lévő folyadék fokozatos hígítása: A kazetta automatikus kinyitása után egy forgóhenger oldalra dönti az üvegcséket, és biztosítja, hogy a folyadék 99 százaléka kifolyjon. A folyadék egyszázad része az üveg falán vékony filmet képezve az üvegcsében marad. Ezt követően a berendezés vákuumfúvókák segítségével eltávolítja az üvegcsék peremén maradt folyadékcseppeket. A palackokon oldalirányban elfordított befecskendező fúvókák a fennmaradó folyadékot 1:99 arányban friss vízzel hígítják. A szivattyúzást üvegdugattyúk hajtják végre.

 

Fókuszban az ember

Habár nem tagadja a pneumatika használatának létjogosultságát a homeopátia területén, a Remedia ügyvezető igazgatója szerint az emberi forrásokat nem szabad elhanyagolni: „Mi manufaktúraként működünk és elköteleztük magunkat emellett. A pneumatikus „izomerőre” csupán akkor hagyatkozunk, amikor a magas potenciák ezt szükségessé teszik, mivel a homeopátiában az emberek nélkülözhetetlenek.”

Az ember és a potenciálógép összehasonlítása
  Ember Potenciálógép Faktor
Ütközési gyorsulás 50 g 500 g 10
50 M-es elkészítésének időtartama 140 nap 6 nap 23
Gyógyszerek azonnal  1 8 8
Összteljesítmény aránya     1840