Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Mi az, hogy homeopátia?

Mi az, hogy homeopátia?
remedia_homoeopathie_750x404.jpg

A homeopátia egy bevált gyógymód, amelyet Samuel Hahnemann (1755–1843) alapított több mint 200 évvel ezelőtt, és amelynek célja a gyógyítás – nem csupán az egyes tünetek leküzdése vagy elnyomása. A homeopátia egyértelmű törvényeket követ: Hasonló a hasonlóval gyógyítható! (Hasonlósági szabály)

A homeopátiában olyan homeopátiás gyógyszereket alkalmaznak, amelyek többnyire az élő természetből (ásványi, növényi, állati birodalomból) származnak, és amelyeket a gyógyszerészek pontosan meghatározott előírások szerint állítanak elő: szakaszos rázással vagy dörzsöléssel: ezt hívják úgy, hogy potenciálás. A „klasszikus” képzettségű homeopata egyszerű (egykomponensű) gyógyszerekkel dolgozik, nem pedig „keverékekkel” vagy úgynevezett komplex készítményekkel. A homeopata orvos megkeresi a legmegfelelőbb (úgynevezett simile) gyógyszert az Ön számára: ez olyan, mint egy kulcs, amely képes megnyitni betegsége vagy rendellenessége „kapuját”.

A homeopátia az „egész embert” gyógyítja. A megfelelő homeopátiás gyógyszert csak úgy lehet megtalálni, ha a páciens tüneteit összefüggéseikben látják és értelmezik, a pácienst pedig egyénként fogják fel.

A homeopátia az Ön tartalékain alapul. A gyógyító impulzus csak onnan indulhat ki, ami Önben egészséges és erős. A homeopátiás gyógyszer szerepe, hogy „lökést” adjon, ami segít visszaállítani az egészsége egyensúlyát, vagyis a homeopátia úgynevezett regulációs (szabályozó) terápia. Ez meghatározza a homeopátia határait is: ha ezek a tartalékok hiányoznak, vagy pl. egy szerv teljesen tönkrement, vagy a működése gyakorlatilag leállt, vagy ha például mechanikai akadályt kell eltávolítani, a homeopátiának csupán támogató, nem pedig gyógyító feladata lehet.

A homeopátia rendkívül olcsó módszer: Az előállításukhoz szükséges erőfeszítések tekintetében a homeopátiás gyógyszerek az alacsony költségű kategóriába tartoznak. A vizitdíj annak az időnek a fedezete, amely alatt homeopata orvosa, egy nagyon részletes megbeszélés (esetfelvétel) vagyis vizsgálat alapján, megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb gyógyszert. A kórházi tartózkodás, a drága hagyományos gyógyszerek vagy akár a műtét sokkal többe kerülnek