Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Acidum phosphoricum - hu

Acidum phosphoricum
Gyógyszerkép

Foszforsav

szellemi és fizikai gyengeség, kimerültség - fizikai túlterheltség, sérelem, bánat következményeként.

Alkati jellegzetességek

Leggyakrabban hirtelen növő fiatalok, valamint gyenge, érzékeny felnőttek, akik gyorsan elfáradnak és kiábrándultan feladják céljaikat, csendesen szenvednek. Hajlamosak keringési zavarokra, fejfájásra, hátfájásra, ízületi panaszokra. Szellemi és testi gyengeség, sötét karikák a szem körül, sápadt arc, nagy alvásigény. A betegség kiváltó oka rendszerint fizikai és/vagy lelki túlterheltség, megerőltető szellemi munka, szerelmi bánat, továbbá szexuális kicsapongás, hirtelen növekedés, vérzés, hányás. Vágy a kikapcsolódásra, mozgásra, bár rövid időn belül ez a vágy is alábbhagy. Hideg végtagok, erőteljes izzadás.

Rosszabbodik

Megerőltetéstől, hidegtől, huzattól, éjszaka.

Javul

Pihenéstől, sétától, kikapcsolódás és rövid alvás után, frissítő italoktól.

Javallatok

Homeopátiás alkati kezelés, fáradtság, gyengeség, lelki és fizikai kimerültség.

Adagolás

C12: 2-3x1-7 golyócska naponta, a tünetek enyhülésével az adagszám csökkentendő, C30: hetente 1-2-szer maximum 4-5 hétig, alkati kezelés esetén a potenciáról és az adagolásról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).