Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Acidum silicicum - hu

Acidum silicicum Gyógyszerkép

Kovasav

„Homeopátiás szike”, gennyesedések, önbizalomhiány, fázós.

Alkati jellemzők

Sovány, gyenge csontozatú, többnyire szőke, világos bőrű emberek. Rendkívül fázósak, a hidegtől megbetegednek, sebeik szinte mindig elgennyesednek, gyakran hegesen (keloid) gyógyulnak. Erősen izzadnak, különösen a lábuk, az izzadtság maró és bűzös, elnyomása betegségeket idéz elő. Székrekedésük van, a széklet nehezen vagy csak részlegesen ürül ki, esetleg visszahúzódik a végbélbe. Zajoktól összerezzennek, megriadnak. Félénkek, érzékenyek, engedékenyek, sírósak, könnyen megsértődnek. Szellemi képességeik jók, de gyengék és lusták. Önbizalmuk csekély, rettegnek a kudarctól, vágyják az elismerést. Szomorúak és morcosak, nagyon lámpalázasak, határozatlanok.

Rosszabbodik

Hideg minden formájától, hideg-nedves időben, ha nincs betakarva, izzadás elnyomását követően, éjszaka, oltások után, zajtól, rázkódástól, nyomástól, szellemi erőfeszítéstől, lámpaláztól, alkohol és tej fogyasztása után.

Javul

Melegtől, meleg bebugyolálástól, meleg szobában, nyáron, kiadós vizeletürítés után.

Javallatok

Alkati kezelés, tályogok, gennyes gyulladások (mandula-., arcüreg), nyirokcsomók beolvadása, szemhéj-árpa, szürkehályog, hajhullás, keloidos hegek, idegentest (pl. szálka) eltávolítása, székrekedés, oltási szövődmények,

Adagolás

D12-C12 naponta 2-3x1-7 golyócska, az adagszámot a tünetek enyhülésével csökkenteni kell. C30 hetente 1-2-szer, maximum 3-4 hétig. Alkati kezelésnél a potenciáról és adagolásról homeopata orvos döntsön. Az alacsony potenciák fokozhatják a váladékképződést, illetve gennyessé tehetik a még nem gennyes váladékokat. HA A PÁCIENS TESTÉBEN IMPLANTATUM, PACEMAKER, FOGAMZÁSGÁTLÓ SPIRÁL VAN, A SILICEA ALKALMAZÁSA ELLENJAVALLT, MERT EZEK AZ ESZKÖZÖK KILÖKŐDHETNEK!

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).