Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Atropa bella-donna - hu

Atropa bella-donna
Arzneimittelbild
belladonna-tollkirsche_375x202.jpg

Maszlagos nadragulya

Hirtelen jelentkező, lüktető heves fájdalom, magas láz.

Hirtelen, heves kezdet és a tünetek gyors kifejlődése jellemzi. Magas láz, gyulladás, fül-, torok-, hasfájás. Hidegrázás, ám forró, gőzölgő izzadás, megkönnyebbülés nélkül. A nyálkahártyák szárazak. A torok és mandulák nagyon pirosak, a nyelés nehezített. Lüktetések az egész testben, különösen az igen vörös, fényes bőrű fejben.

A fájdalom általában lüktető és szúró, hirtelen lép fel, abbamarad, majd újra kezdődik. Az izmok összerándulását és a belső szervek görcsét szorítás vagy teltség érzés kíséri. Az izgalom tág pupillát, delíriumot, hallucinációt okozhat. Szomjúság érzete változó. Ha sok hideg vizet vagy limonádét kíván a kiegészítő szer a Bryonia. Ha erős a szomjúságérzet, de kis mennyiségben kortyonként szívesen iszik hideg vizet, a kiegészítő szer Arsenicum album.

A pihenéstől javul, a fény, zaj, érintés vagy rázkódás jelentősen rontja állapotát.

Javallatok

Fejfájás, fogfájás, fülbetegségek, hasi fájdalmak, kanyaró, láz, köhögés, légúti panaszok, menstruációs problémák, mumpsz, vérzések.

Adagolás

Heveny tünetek esetében félóránként 5 golyócska a tünetek enyhüléséig, más esetben 1x5 golyócska C30-as naponta/másnaponta (a tünetek súlyosságától függően), 2x5 C12-es golyócska naponta.