Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Bryonia - hu

Bryonia
Arzneimittelbild

Fehér földitök

Mozdulatlanság, szárazság minden nyálkahártyán.

Ficamok, rándulások, fájdalmas, duzzadt izületek kezelésére javallt szer, amikor a legkisebb mozgás is ront a beteg állapotán. Jellegzetes a beteg szárazság érzete a szájtól az izületeken, a tüdőn, a hason keresztül a medencéig mindenhol jelen van. Kezdődő influenzás tünetek: száraz vagy felszakadó köhögés, mellkasi fájdalommal, hátfájással. A köhögés fokozódik reggel, mozgásra vagy hideg szobába lépve.

Javulás teljes nyugalomban.

Javasolt még száraz széklettel járó székrekedésre, ropogó izületre, amikor a fájdalmat a nyomás enyhíti, fájdalmas emlőkre, amikor a kismama szoptatni sem tud.

Alkati sajátosságok

A szárazság minden nyálkahártyán jelentkezik. A beteg száraz, szomjas, egyszerre sokat iszik. Javulás teljes nyugalomban. A legkisebb mozgás is ront az állapotán. Ha nyugalmát megzavarják, ingerlékennyé válik.

Javallatok

Emésztési zavarok, émelygés, hányás, fejfájás, hasi fájdalom, hasmenés, kanyaró, láz, légúti fertőzések, menstruációs problémák, sérülések, utazási betegség, vérzések.

Adagolás

Heveny tünetek esetében félóránként 5 golyócska a tünetek enyhüléséig, más esetben 1x5 golyócska C30-as naponta/másnaponta (a tünetek súlyosságától függően), 2x5 C12-es golyócska naponta.