Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Calcium phosphoricum - hu

Calcium phosphoricum
Arzneimittelbild

Kálcium-hidrogénfoszfát

Fáradtság, kedvetlenség, vágy a változásra, csontok, csontosodás.

Alkati jellemzők

Magas, vékony, vagy éppen a növésben visszamaradt gyermekek. Nyughatatlanok és fáradékonyak. A betegek fázósak, de izzadékonyak. Gyakran alkalmazott szer serdülők iskolai kifáradása miatt, az első menzesz után kezdődő panaszok (fejfájás, vérszegénység) esetén. Szeretik a füstölt húsokat, gyakran nem bírnak tejet fogyasztani.

Rosszabbodik

Fogzás idején, hideg, nedves időben, széltől, huzattól, hóolvadás idején, szellemi megerőltetéstől, a panaszaira gondolva.

Javul

Nyáron, meleg, száraz időben, fekve, vacsora után.

Javallatok

Túl gyors növés, vagy éppen a növekedésben való megállás, fejfájás szellemi kifáradás miatt, csonttörés, késői fogzás, nehéz fog-áttörés, huzat hatására fellépő nyaki fájdalom, alkati kezelés.

Adagolás

D12 napi 3x1-7 golyócska, a panaszok enyhülésével csökkentve a napi adagot, csontsérülés esetén 2-3 napig napi 3-szor, 2-3 napig napi 2-szer, ezt követően 5 napig napi 1-szer, majd 2 nap szünet ismételhető a törés gyógyulásáig. C30 heti 1-2-szer. Az alkati kezelés potenciájáról és az adagolásról gyakorlott homeopata döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).