Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Causticum Hahnemanni - hu

Causticum Hahnemanni
Arzneimittelbild

Maratószer: frissen égetett mész, kálium hidrogénszulfáttal kezelve

Igazságtalanság, gyengeség, bénulás, rekedtség, forrázás-égés.

Alkati jellemzők

Az igazságtalanságot elviselni nem bíró, mélyen együtt érző, lelkiismeretes, megbízható, rugalmatlan emberek. Többnyire vékony, inas felépítésűek, bőrük kreol. Érzelmileg nagyon sérülékenyek. Gyengeség, kimerültség, akár bénulás testi, lelki, szellemi szinten egyaránt könnyen kialakulhat náluk. Gyakoriak az ízületi- és izommerevséggel járó mozgásszervi panaszaik.

Rosszabbodik

Száraz, hideg, szeles időjárástól, huzattól, este, kávétól, zsíros és savanyú ételektől.

Javul

Az ágy melegében, párás melegben, zuhanyozástól, mosás közben, hideg italoktól, nem megerőltető mozgástól.

Javallatok

Alkati kezelés, rekedtség, száraz köhögés, a váladékot nem tudja felköhögni, köhögéstől, tüsszentéstől elcseppenő vizelet, dadogás, égési sérülések, szemölcsök ujjbegyen és/vagy a körmök közelében, izmok és ízületek merevsége vagy bénulása.

Adagolás

D-C12 napi 2-3x1-7 golyócska, a tünetek enyhülésével az adagszámot csökkenteni kell, C30 heti 1-2-szer, alkati kezelésnél a potenciáról és az adagolásról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).