Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Chelidonium majus - hu

Chelidonium majus
Arzneimittelbild

Vérehulló fecskefű

Gyakorlatiasság, szkepticizmus, hatalom, máj-epe.

Alkati jellemzők

Nagyon gyakorlatias, a dolgok praktikus oldalát néző, kétkedő, hatalomra törő emberek. Nem tisztelik a tekintélyt, otthonukban és közösségben is hajlamosak diktatórikussá válni. Gyakoriak a máj és epe megbetegedései, a tüdő és a máj-eperendszer párhuzamos megbetegedése. A gyógyszerképben nagyon sok vonás idézi a Lycopodiumot, más jegyek a Mercuriusokra emlékeztetnek.

Rosszabbodik

Időjárás változástól, érintéstől, mozgástól, köhögéstől, 4 és16 órakor.

Javul

Evéstől, forró ételtől, meleg italoktól, különösen meleg tejtől, forró fürdőtől, hason fekve.

Javallatok

Májbetegségek, ha a jobb b ordaív alatti fájdalom a jobb lapocka felé sugárzik, émelygés és izzadás kíséretében, májbetegségek és tüdőpanaszok egyidejűsége, epekövesség, sárgaság, tüdőbetegség, sok zörejjel, kevés, nehezen ürülő, vagy éppen köhögéskor a szájból kirepülő köpettel.

Adagolás

D12-C12 napi 2-3x1-7 golyócska, az beadások számát a tünetek enyhülésével csökkentsük, C30 heti 2-szer.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).