Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Psychotria ipecacuanha - hu

Psychotria ipecacuanha
Arzneimittelbild

(Cephaelis ipecacuanha)
Hánytató gyökér

Émelygéssel, hányingerrel, hányással kapcsolatos panaszok.

Fő hatóterülete a légutak és az emésztőrendszer nyálkahártyái. Emésztőrendszeri panaszok esetében a nyelv mindig tiszta, nem lepedékes. Émelygés, hányinger, amelyet a hányás nem enyhít. Erős nyálfolyás, szomjúság nélkül.

Émelygés vérzésekkor.

Fojtogató köhögés, sok váladékkal, rohamokban, melyek gyakran hányingerrel és hányással végződnek. A köhögés nagyfokú kimerültséghez vezet.

Ez az állapot leggyakrabban nehezen emészthető ételek, zsíros disznóhús, gyümölcsök fogyasztása következtében léphet fel.

Rosszabbodik

Ételszagokra, evés után, lefekvéskor, mozgásra, (köhögéskor) mély lélegzetvételre.

Javallatok

Légszomj, vérzések, hányás, terhességi hányás, utazási betegség, ételmérgezés, gyomor-bél panaszok, kimerítő köhögések, szamárköhögés.

Adagolás

Heveny tünetek esetében félóránként 5 golyócska a tünetek enyhüléséig, más esetben 1x5 golyócska C30-as naponta/másnaponta (a tünetek súlyosságától függően), 2x5 C12-es golyócska naponta.