Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Rumex crispus - hu

Rumex crispus
Arzneimittelbild

Fodros lórom, vadsóska, lósóska

Ingerköhögés, kora reggeli hasmenés, éles fájdalmak, boka.

Alkati jellemzők

Hízásra hajlamos, ízületi panaszoktól, éles, idegi fájdalmaktól, légúti panaszoktól, kora reggeli hasmenésektől megkínzott, lehangolt emberek. A jellegzetes ingerköhögés hátterében egyrészt a garat és gége nyálkahártyájának szárazsága és érzékenysége, másrészt a ragadós-tapadós torokváladék áll, ami csiklandozó érzést vált ki, mintha pihe vagy por lepné be a gége környékét.

Rosszabbodik

Hűvös, hideg levegő belégzésétől, ha hidegről melegre, vagy fordítva melegről hidegre megy, éjjel, kitakarózva, mozgástól, evéstől, lefekvéskor, a bal oldalán fekve.

Javul

Bebugyolálva, szájának eltakarásától, melegtől.

Javallatok

Ingerköhögés, ugató köhögés, gyermekek köhögése 23 óra körül, és hajnali 2-5 óra között, gégeirritáció, korareggeli hasmenés, boka és lábfej görcse.

Adagolás

D12-C12 naponta 2-3x1-7 golyócska, az adagszámot a tünetek enyhülésével csökkenteni kell. C30 hetenként 1-3-szor, maximum 3-4 hétig.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).