Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Secale cornutum - hu

Secale cornutum
Arzneimittelbild

Anyarozs

Nyugtalanság, vérkeringés zavarai, méhvérzés, hideg-meleg.

Alkati jellemzők

Idős legyengült emberek, vagy törékeny, lesoványodott nők szere. Szellemi fáradtság, félősség jellemzi őket, valamint a mértékletesség teljes hiánya. Hangulatuk szélsőségek között ingadozik. Felfokozott étvágy és olthatatlan szomjúság ellenére lefogynak. Nagyon kívánják az édes és a savanyú ételeket, italokat. Kisereik görcsösen összeszűkültek, bennük a vérkeringés elégtelen. Váladékozásaik, méhvérzésük (szülés után, menzesz) híg, sötét, bűzös, bőséges és szűnni nem akaró, kimerítő. Hajlamosak görcsökre, ájulásra. Belső szerveikben égető forróságot éreznek, míg a test felszíne jéghideg, mégsem viselik el a betakarást.

Rosszabbodik

A meleg minden formájától, betakarva, érintéstől, dohányzástól, folyadékvesztéstől, menzesz és várandósság idején, étkezés után.

Javul

Hideg hatására, hideg fürdőtől, kitakarva, nyújtózkodástól, legyezéstől, ringatástól, hányást követően.

Javallatok

Raynaud-szindróma, dohányosok érszűkülete, lábszárfekély, üszkösödés, iszákosok orrvérzései, darabos, bőséges, csillapodni nem akaró méhvérzések, idős páciensek vizeletcsepegése.

Adagolás

D12-C12 naponta 2-3x-5-7 golyócska, az adagszámot a tünetek enyhülésével csökkenteni kell. Krónikus keringési zavarok kezelésénél 5-6 napig naponta 1-2-szer adjuk, majd 1-2 nap szünetet tartunk, 4-5 héten keresztül tarthat ez a kúra. C30 hetente 1-2-szer, maximum 4-5 hétig. Alkati kezelésnél a potenciáról és az adagolásról homeopata orvos döntsön.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).