Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Semecarpus anacardium - hu

Semecarpus anacardium
Arzneimittelbild

Malakkadió

Kettősség, önbizalomhiány, morális érzéketlenség, düh, gyengeség, abroncs-, dugulás-érzés.

Alkati jellemzők

Önbizalom-hiányos, szorongó, lámpalázas, tétovázó, legyengült, ugyanakkor gyűlölködő, sőt kegyetlen, váratlan reakciókat mutató emberek szere. Magatartásuk kiszámíthatatlan és gyakran jelenik meg bennük a kettősség (mintha „egyik fülébe egy angyal, a másikba az ördög súgna”). Fizikai panaszaira az erőtlenség, gyors kifáradás, dugulás- és abroncs-érzés, zsibbadás, bőrpanaszok esetén a heves viszketés jellemző.

Rosszabbodik

Aggodalomtól, (elsősorban szellemi) kifáradástól, hideg hatására, koplalástól

Javul

Evéstől, napsütésben, mozgástól, viszketése forró fürdő vagy borogatás hatására

Javallatok

Alkati kezelés, lámpaláz, vizsgadrukk, hólyagos, ekcémás bőrelváltozások, melyek javulnak erős meleg hatására, ínsérülések, evés után enyhülő fejfájás és terhességi hányinger.

Adagolás

Akut panaszok esetén 1-3x1-7 golyócska néhány órán belül, egyébként heti 2-szer, maximum 3-4 hétig.

Az egyszeri adag

Felnőtteknek 5-7 golyó, gyermekeknek 1-5 golyó (így alkalmanként 1 éves kor alatt 1 golyó, 1 év fölött annyi golyó, ahány éves a gyermek, de 5 év felett sem több 5 golyónál).