Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

Strychnos nux-vomica - hu

Strychnos nux-vomica Gyógyszerkép
nux-vomica-globuli-kaufen.jpg

Ebvészmag, hánytató dió

Stressz, emésztési problémák, görcsös fájdalmak.

Alkati sajátosságok

Menedzser típusú emberek szere a Nux vomica. A túlzásba vitt munka következtében ingerlékeny, kimerült, érzékenyen reagál zajra, fényre, ízre, szagra.

Testi panaszai, gyomorrontás, émelygés, másnaposság, a fűszeres ételek és az alkohol, kávé, dohány, túlzott fogyasztása miatt alakulnak ki.

Reggel émelygés, gyomorégés, hányinger, valamint székrekedés kínozza. Allergiás időszakban tüsszögéstől, szemváladékozástól, híg orrfolyástól szenved.

A másnaposság jól bevált szere.

Enyhülés az evést követő rövid alvás, bobiskolás után.

Tüneteit a hideg, a huzat, az alkohol, a kávé, a dohányzás és a fűszeres ételek fogyasztása – bár ezeket nagyon kívánja- jelentősen rontja. Jellegzetessége a rossz éjszakai alvás és felriadás hajnali 3-kor.

Javallatok

Aranyér, emésztési zavarok, émelygés, hányás, fejfájás, másnapossag, hasi fájdalom, hasmenés, köhögés, torokgyulladás, menstruációs problémák, szénanátha, utazási rosszullét, vizelési problémák.

Adagolás

Heveny tünetek esetében félóránként 5 golyócska a tünetek enyhüléséig, más esetben 1x5 C30-as golyócska naponta/másnaponta (a tünetek súlyosságától függően), 2x5 C12-es golyócska naponta.