Kedves èrdeklődő! Ìgy kereshet a leggyorsabban az oldalon...
help text filter image
Szűrés kategória alapján
A keresési kategória kiválasztásával gyorsabban hozzáfér a kívánt keresési eredményhez és a szűrők alkalmazásával a további részletekhez is.
  • Monokészitmények
  • Termékek
  • Weboldal tartalom
  • arhívált irodalom
help text input image
Search Term
A keresés lehetséges : a monokészítmények neve alapján (pl. Arnica montana), szinoníma alapján (pl. Brechnuß), Termékszám alapján (pl. 9001366), Család (pl. Nozóda), Scholten Nr. (pl. 665.24.08). Mindíg a zöld mezőben látható az egyes készítményeknél a szer fő neve.

D-Potenciák

Melyek a D-potenciálok?
d-potenzen-globuli.jpg

A D hatékonyság név a tizedes hatékonyság parancsikonja és magában foglalja a homeopátiás gyógyszer hígítását. A tizedes potenciálokat minden gyártási lépésben 1:10 arányban hígítják. Ezért a D potenciál a "leggyengébb" homeopátiás gyógyszer.

 

Homeopátiás D-potenciák előállítása

A D potenciákat a multi-ampulla módszer alkalmazásával állítják elő, ami azt jelenti, hogy a gyógyszer dinamizálására használt fiolát az előállítás minden egyes lépése után eldobják. A Remedia minden D-potenciálját kézzel dönti el. A D-potenciálokat 1:10 arányban keverik, majd 10 erős rázással egy rugalmas testre (például egy bőrkötésű könyvre) vagy az eredeti anyag laktózzal történő őrlésével dinamizálják.

Vagyis:
1 csepp anyakivonatot és 9 csepp vizet / alkoholt tízszer szuszpendálunk.
A keverék 1 cseppjét extraháljuk, egy új és fel nem használt üvegpalackba öntjük, 9 csepp vízzel / alkohollal hígítjuk és tízszer szuszpendáljuk (= dinamizáljuk) => D2
Ennek a keveréknek az 1 cseppjét extraháljuk, új és fel nem használt üvegpalackba öntjük, 9 csepp vízzel / alkohollal hígítjuk és tízszer szuszpendáljuk (= dinamizáljuk) => D3
Ezt az eljárást annyiszor megismételik, amennyire szükséges a kívánt hatékonysági szint eléréséhez.

A hígítást ezután nedves pelletek megnedvesítésére használják, és ezáltal a hatóanyagokat átviszik a cukorpelletekbe. A gömbök előállításához 3. méretű (a HAB-ban leírt) szacharózpelletet használunk. Ez kb. 120 pellet / gramm.

Trending Right Now